TROTS !!!

Sponsor: De Appel
www.deappelhengelo.nl

Sponsor Stoeten
www.autoschadestoeten.nl/

Sponsor: Fons Nijland
www.fonsnijland.nl

Sponsor: Kamminga
www.fysiocentrumkamminga.nl

Sponsor: aannemersbedrijf Steggink
www.aannemersbedrijfsteggink.nl

Sponsor: Webton
www.webton.nl

Sponsor: B>NIC
Banic Administratie & Bedrijfsadvies B.V.

Sponsor: VICTA
www.victa.nl

Aftrap eeuwfeest Olympia Hengelo

Aftrap eeuwfeest Olympia Hengelo

De handbalvereniging Olympia Hengelo bestaat in 2017 honderd jaar.
Ter voorbereiding op de viering van dit jubileum hield de ingestelde eeuwfeestcommissie op maandag 31 maart jl. een informatieavondvoor leden, oud leden en ouders van jeugdleden in muziekcentrum Metropool te Hengelo. Tijdens deze bijzonder druk bezochte bijeenkomst werden de plannen voor de viering van dit eeuwfeest uit de doeken gedaan.

Op 26 december 1917 werd de gymnastiekvereniging Olympia opgericht in het geheelonderhouders café De Toekomst aan de Drienerstraat te Hengelo. Een 6-tal jongeren die een meer democratische vereniging wensten splitste zich af van Turnlust om een eigen vereniging te beginnen. In de loop der jaren kwamen er naast gymnastiek ook andere sporten in beeld, zoals atletiek en handbal. Er is zelfs ook nog even honkbal gespeeld. Vanaf de jaren veertig in de vorige eeuw nam handbal, eerst veldhandbal en later ook zaalhandbal een steeds prominentere plaats in. De Olympia heren werden zowel op het veld als in de zaal drie keer kampioen van Nederland. Mede door deze successen kwam de handbalsectie tot nog grotere bloei en dit leidde in 1972 tot een verzelfstandiging in de handbalvereniging Olympia. De gymnastiekvereniging ging nog een aantal jaren door, maar werd uiteindelijk in 1986 opgeheven. De handbalvereniging, die aan het eind van de vorige eeuw en begin deze eeuw zowel bij de heren als dames nog op het hoogste niveau in Nederland heeft meegespeeld, maakt zich nu op voor haar honderdjarig bestaan.

De meer dan 250 bezoekers van de bijeenkomst in Metropool kregen nadat de 90 jarige Carel Sommer, het oudste lid en tevens erelid op een claxon had gedrukt,  de onthulling van het speciale eeuwfeestlogo gepresenteerd. Het motto is  100 jaar passie, ambitie,  en sfeer.  Tijdens een sprankelend programma met show en verrassingselementen gaf de voorzitter van de eeuwfeestcommissie een schets van de activiteiten die in 2017 georganiseerd worden.

Na een feestelijke opening in het begin van het jubileumjaar met o.a. een tentoonstelling over 100 jaar Olympia en de presentatie van een fotoboek, is er veel aandacht voor het jeugdprogramma.  Voorts zijn er sportieve en feestelijke activiteiten zoals een sportweekend – met o.m. handbal clinics voor de jeugd, een dames- of heren interlandwedstrijd en andere sport en spel onderdelen. Na de zomer staan o.m. een receptie, reünie en feestavond gepland. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een jeugdkamp. Voor de verdere invulling van dit programma konden de aanwezigen tijdens de pauze op grote vellen papier ideeën aandragen, die de eeuwfeestcommissie bij de verdere uitwerking gaat gebruiken.

Om alles te kunnen realiseren is er tevens een spaarplan gepresenteerd.  Deelnemers kunnen als Vrienden van Olympia in een periode van twee jaar een bedrag van € 1,- per week bijeen brengen tot een totaalbedrag van € 100,-.  De opbrengst van dit spaarplan is o.m. bestemd voor kostendekking van de  activiteiten, een cadeau van de vrienden van Olympia aan de vereniging en de ondersteuning van een plaatselijke activiteit. Tevens geeft het de deelnemers in 2017 recht op deelname aan de te organiseren festiviteiten en nog  diverse andere zaken.
De opzet is dat zoveel mogelijk leden, oud leden en anderen die Olympia een warm hart toedragen hieraan gaan deelnemen.

De komende jaren is er nog een hoop werk te verzetten. De eeuwfeestcommissie zal daarbij de leden en vrienden van Olympia zo veel mogelijk betrekken. Een fijne bijkomstigheid was het dat deze avond ook de geheel nieuwe website van Olympia Hengelo kon worden gepresenteerd.

Hoewel Olympia qua handbalniveau een stapje heeft moeten terugdoen, het eerste damesteam speelt landelijk tweede divisie, bloeit de jeugdsector met 16 teams meer dan ooit Met handbalvereniging Donar is er een goede samenwerking op gebied van jongenshandbal, welke de komende jaren nog inniger kan worden.

Maar voor Olympia geldt nu, op naar het eeuwfeest in 2017.

DSC_0020 DSC_0075