TROTS !!!

Sponsor: De Appel
www.deappelhengelo.nl

Sponsor Stoeten
www.autoschadestoeten.nl/

Sponsor: Fons Nijland
www.fonsnijland.nl

Sponsor: Kamminga
www.fysiocentrumkamminga.nl

Sponsor: aannemersbedrijf Steggink
www.aannemersbedrijfsteggink.nl

Sponsor: Webton
www.webton.nl

Sponsor: B>NIC
Banic Administratie & Bedrijfsadvies B.V.

Sponsor: VICTA
www.victa.nl

ALV NHV

Beste leden,

Zondag 16 juni was de ALV van het NHV, ik zou heel graag zien dat jullie onderstaand fragment even bekijken, het is een deel van een webinar wat prima weer geeft hoe het
NHV de verenigingen ziet. De audio laat soms wat te wensen over, maar het was ook de eerste keer dat het zo werd gedaan, en ik word er wel blij van ūüôā

Verder de highlights van de vergadering:

Het aantal leden landelijk gezien neemt toe, momenteel zijn er 380 verenigingen en het aantal leden is 53150. Echter zijn er zorgen over de heren, senioren heren neemt nog steeds af wat zorgt voor uitdagingen om op goed niveau te kunnen indelen en de reisafstand die hierbij hoort.
Zorg van het NHV over het aantal aanwezigen en ge√Įnteresseerden voor de ALV, dit keer 23 verenigingen, die wel stemgerechtigd zijn voor het beleid voor heel Nederland.

De cluster overleggen (verschillende verenigingen in de regio) waarbij een bond afgevaardigde aanwezig is gaan voor komende periode gewoon door. Hier kunnen verenigingen signalen en punten kwijt voor het NHV. En uiteraard voor intercollegiaal overleg.

productontwikkeling: De aandacht gaat uit naar onderstaande 4 vormen 

  • handbalhelden.nl (jongens) 160 leden c/d jeugd
  • beachhandbal gaat verder, breedtesport¬† zijn uitdagingen maar gaat door
  • goalcha iedereen die zich bezig houdt met sport kan goalcha, om kennis te maken met handbal
  • walking handbal voor 55+ partner nationaal ouderen fonds¬†

Nationale selecties:
Dames, gaat goed, ook de aanvulling van de jongeren is goed, potentie voor de toekomst
Heren, men is blij dat de handbal academie voor heren is doorgezet

Omdat beach handbal ook volgend jaar doorgaat in de breedtesport is het aantal beachtoernooien van de beachtour terug gebracht naar 25 voor 2019-2020

Teambijdragen voor de bond worden komen seizoen met 1,3 % verhoogt
Voor scheidsrechters geld dat er een eenduidig tenue komt landelijk voor herkenning en erkenning.

Note van het bestuur:
De handbalschool en RTC is voor ontwikkeling van de individuele speler/speelster, en zijn geen bijdrage voor het nationaal team. Het gaat om het aanbod voor persoonlijke ontwikkeling.

Spelregels:
Als in de competitie blijkt dat jeugdteams nog niet de nieuwe spelvisie toepassen graag contact opnemen met het NHV, zij zullen desbetreffende verenigingen benaderen en hoeven wij dat niet zelf te doen.

Tuchtcommissie:
afgelopen seizoen waren er 169 tuchtzaken.
De commissie is ongerust over het aantal gestaakte wedstrijd, voor D,C, en B jeugd. Ter kennisgeving, alleen een scheidsrechter kan beslissen om een wedstrijd te staken als een vereniging dit zelf doet en weg gaat is de wedstrijd verloren.
Ook zijn er zorgen over het respect naar elkaar, afgelopen seizoen zijn er 10 vrij nieuwe scheidsrechters gestopt, waarvan 6 jongeren. Dat kan niet de bedoeling zijn,